ИЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА ДЕТСКА ЯСЛА И ГРАДИНА

ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ НА ИЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА ДЕТСКА ЯСЛА И ГРАДИНА ПРЕЗ АВГУСТ И СЕПТЕМВРИ

 

Родителите могат да избират между пълен и съкратен пакет с изследвания, като резултатите са готови  в рамките на 3 работни дни

През месеците август и септември в Първа МДЛ изследванията, необходими при постъпване в детска градина и ясла, ще се извършват на преференциални цени. Родителите могат да избират между пълен и съкратен пакет с изследвания, като резултатите ще са готови  в рамките на 3 работни дни. Важно е да се отбележи, че изследванията трябва да бъдат направени  1 седмица преди детето да тръгне на детска градина или ясла.

По време на кампанията пълният пакет с изследвания е на цена от 18 лева,  вместо стандартните 26 лева. Той включва:  кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – химично изследване и седимент, еднократно микробиологично  изследване на фецес за салмонела , шигела и ешерихия коли , изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Съкратеният пакет е на цена от 9,50 лева, вместо стандартните 13 лева, и в него има: еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Родителите, които са взели  направления от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса пробовземане.

При постъпване в детско заведение за първи път се изисква също  тест за сифилис (Васерман) на един от родителите. По време на кампанията през август и септември, цената на теста с отстъпката е 5 лева   и още 2 лв такса пробовземане.